ПРОГРАМА

Програма на обучение

Вие сте начинаещ? Никога не сте използвали шевна машина? Няма проблем.

Дадената учебна програма е много изчерпателна и методът на обучение е лесен и логичен.

Въз основа на вашата скицa, вие ще изработите оновната кройка, след което скрояването на плата, ушиването и ще създадете своя модел без да се налага никакви поправка.

Различните  техники на трансформация на кройката и ушиването, всеки път  можете да постигнете изучаването на различен модел.

НИКОГА НЕ използвам „техниката“ на формоването.

Какво е „формоване“ ?

Практиката на „формоване“ се използва, за да се направи модел на дреха от предложените скици. Mоделиерката или шивачката скроява даден модел на дреха с габарити на базова кройка (ако има такава), след което го фиксират с карфици върху манекена за да коригира несъответстващите части. След като приключи с поправките, с отрязаните вече парчета плат отново нанася върху хартия за направи съответната корекция на „кройката“. Тази операция се повтаря неколкократно докато се получи желания резултат. Да не забравяме, че първо се работи с пробен плат и когато всичко е уточнено се пристъпва към оригиналният плат. Всичко това разбира се отнема много време, търпение и нерви за да се направи един модел (понякога седмици, а дори и месеци, зависи от модела на дрехата).

Програмата която препoдавам ви позволява да постигнете това, което искате, независимо от сложността на модела, без да имате каквато и да е било необходимост от манекен за корекции.

Всеки един модел се започва задължително на първо място от основната кройка.

И за какво служи ? Това е съвкупност от изчисления съобразени с индивидуалните размери на даден човек, както и местоположението на всеки отделен детайл съобразeн c размерите, като вратна извивка, ръкавна извивка, талия, ханш и т. н.

Благодарение на тази основна кройка ние от самото начало сме запознати с математическите характеристики на даденото човешко тяло с които сме задължени да се съобразяваме от началото до край.

Създаването на тази основна кройка ни отнема не повече от 20 минути, но е от огромно значение за следващите операции. Върху готовата вече основна кройка напълно съобразена с размерите на клиента, се пристъпва към необходимата техническа трансформация, за постигането на желаниат модел.

Всичко се измерва, изчислява, проверява, уточнява и потвърждава по време на изпълнениетo и до завършванетo на финалната кройка. След което следва скрояването върху оригиналният плат и никога не се налагат каквито и да е било корекции и поправки за ушиването и след обличането на модела. В зависимост от трудността на модела, за всички тези операции, отнемат само един ден или два най-много.

Тази уникална програма, която дава възможност на студентите да учат с една абсолютно коректна техника, и да могат да реализират всеки модел, въпреки неговата сложност, без да е необходимо да се пробва върху манекена по безброй пъти, или да се правят каквито и да е било поправки.

Вие ще бъдете напълно независими, когато искате да проектирате изцяло собствената си колекция. Вие ще знаете какво правите. Няма възрастова граница.

Всеки ученик получава индивидуално обучение според нивото и способностите му.

Не работя в група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.